Enjoy life

Op vakantie

Hoewel wij met veel zorg de beugel aanbrengen, kan er soms toch iets losspringen of kapot gaan. U kunt dan het beste contact opnemen met de praktijk. TELEFOON 045 - 571 88 89

Zou er tijdens uw vakantie iets kapot gaan, dan dient u de eerstvolgende werkdag zo snel mogelijk contact op te nemen.

Hier zijn een aantal tips, waardoor het mogelijk iets minder pijnlijk kan zijn:

  • Als er uitstekende deeltjes zijn, kan het beste een bolletje was (of suikervrije kauwgom) tegen het draadje geplakt worden. Op die manier prikt het draadje niet meer in de wang en doet het geen pijn meer.
  • Gaat een draadje stuk, dan kan dit met een nagelschaartje voorzichtig doorgeknipt en vervolgens voorzichtig los gepeuterd worden.
  • Als een plaatje los laat, maak dan of het elastiekje los en verwijder het plaatje (bewaren en meenemen), of laat het plaatje zitten.
  • Gaat er iets stuk aan een uitneembare beugel,neem dan altijd de beugel mee naar de orthodontist. Neem ook de gebitsmodellen mee zodat de beugel, indien nodig, opgestuurd kan worden naar het lab voor een reparatie.

Mocht er een dringend noodgeval zijn, dan kun u ook 's avonds, in het weekend, of tijdens onze vakantie bellen. U krijgt dan het antwoordapparaat van de praktijk te horen. Luister deze volledig af en volg de instructies op.

Let op: het niet nakomen van afspraken of verzetten van afspraken behoren hier uitdrukkelijk niet toe.