Enjoy life

Poetsen met beugel

Met een beugel is het mogelijk om de tanden te poetsen. Het is zelfs belangrijk om extra aandacht te besteden aan het poetsen van tanden, kiezen en beugel. Bij sommige beugels is het wel iets moeilijker om dit goed te doen. Er zijn speciale tandenborstels die dan gebruikt kunnen worden. Wanneer u de beugel krijgt zullen wij u tips geven voor het goed poetsen van tanden, kiezen en beugel.

Goed poetsen is belangrijk aangezien u maar één gebit heeft en er een heel leven mee moet doen. Hoe beter u poetst, des te meer ellende u kan worden bespaard. Wij raden iedereen aan om minimaal 2x per dag te poetsen.

Mondhygiëne is nog belangrijker wanneer u een beugel heeft, aangezien er vaak plaatjes op uw tanden zitten die het poetsen bemoeilijken. Wanneer niet goed gepoetst wordt, kunnen gaatjes onder de plaatjes ontstaan, die pas worden ontdekt als de behandeling is afgerond. Het gevolg hiervan is dat de tanden weliswaar keurig in de rij staan, maar dit wel rotte tanden zijn.

Hieronder staan een paar simpele regels, die de kans op gaatjes aanzienlijk verminderen:

  • Poets de tanden na het eten en concentreer daarbij vooral op de plaatsen waar zich voedselresten en tandplak verzamelen.
  • Poets minimaal één keer per dag grondig de tanden gedurende minimaal 5 minuten.
  • Beperk snoepen en het drinken van koolzuurhoudende frisdranken zoveel mogelijk.

 

Mondhygiëne algemeen

Mondhygiëne met beugels

Hulpmiddelen
 

 

Tanden poetsen met een plaatjesbeugel:

 

 

Gebruik van een rager bij een plaatjesbeugel:

 

Gebruik van flosdraad bij een plaatjesbeugel: