Enjoy life

Esthetische beugels

Onzichtbare beugels

Onze praktijk richt zich op zowel kinderen als volwassenen. Voor volwassenen is een beugel vaak een moeilijke keuze. Het is esthetisch gezien niet altijd ideaal om met een beugel rond te lopen, maar de ontwikkelingen in de orthodontie hebben ervoor gezorgd dat ook volwassenen niet langer meer hoeven te twijfelen. In onze praktijk werken we met keramische brackets, linguale apparatuur en Invisalign®.

 

Keramische brackets

De keramische beugel bestaat uit witte of doorzichtige plaatjes (brackets), die vrijwel niet zichtbaar zijn. Hierdoor ziet niet iedereen dat u een beugel draagt. Helaas kleven ook wat nadelen aan keramische plaatjes: ze zijn minder stevig en ook wat duurder dan de conventionele metalen plaatjes.

 

Linguale apparatuur

De linguale apparatuur wordt aan de binnenzijde van de tanden bevestigd, dat betekent dat de beugel normaal gesproken niet zichtbaar is van de buitenkant. De beugel bestaat uit plaatjes en draadbogen. De plaatjes (brackets) zijn slotjes en worden met speciale lijm op de tanden geplakt, zodat geen schade wordt aangericht aan het tandglazuur. Aan de plaatjes worden met behulp van elastiekjes draadbogen bevestigd, waardoor de tanden en kiezen verplaatst worden. Doordat deze aan de binnenzijde bevestigd zijn, kan uw tong de eerste dagen ietwat geïrriteerd zijn of kunt u hinder of pijn ondervinden bij het slikken. Met een klein beetje was zijn deze ongemakken snel verholpen. Bovendien went het snel en is het daarna pijnloos. Alleen direct na het bijstellen kunt u enige dagen last ondervinden, dit is echter bij alle beugels het geval.

 

Invisalign®

De Invisalign® beugel is een onzichtbare beugel die uitkomst biedt voor volwassenen. Bent u zakelijk druk of wilt u gewoon niet met metaal in uw mond lopen, dan is een onzichtbare beugel precies wat bij u past. Andere voordelen van de Invisalign® zijn het makkelijker schoon houden van uw tanden, verkleuring van uw tanden is vrijwel uitgesloten en ook het tandvlees is minder snel geïrriteerd. Wel moet u rekening houden met een hoger kostenplaatje.

De Invisalign®-methode is afkomstig uit de Verenigde Staten. Het Invisalign® lab in de VS draagt ook zorg voor uw aligners (bitjes). Wanneer wij de afdrukken opsturen die van uw tanden zijn gemaakt, begint het lab met behulp van speciale computersoftware met het ontwikkelen van een computermodel. Dit computermodel ontwikkelt een behandeling die de stand van uw gebit per 2 weken bijhoudt. De stand van uw tanden kunt u op een animatiefilm bekijken. Wanneer u het resultaat goedkeurt, zal het lab de aligners produceren. Dat betekent dat alle aligners klaar zijn aan het begin van de behandeling en u eens in de 6 weken bij ons langs moet komen om te wisselen van beugel. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Invisalign®.